שלום חברים,
בכתבה זו אתייחס לאפשרויות השונות לקחת כסף לטיול ואיך נכון לעשות את זה. מה העמלות בכל אפשרות וטיפים כיצד לחסוך בעמלות.
בנוסף, אתן מספר טיפים איך לשמור על הכסף ולהימנע משוד וגניבות.
רבים מהמטיילים מתלבטים איך "להיסחב" עם הכסף בטיול. האם לקחת כרטיס אשראי בינלאומי, ואם כן אז איזה כרטיס. האם לקחת מזומן ואם כן האם שקלים, דולרים או יורו?מה לגבי טרוול צ'קס האם עבר זמנם?יש השוקלים לפתוח חשבון בבנק מקומי וכך לחסוך בעמלות. האם זה הגיוני?
כיום יש לא מעט כרטיסי אשראי. מה עדיף ולמי יש עמלות נמוכות יותר?
ראשית עדיף לקחת כרטיס אשראי של ויזה או ישראכרט. כרטיסים אחרים כגון אמריקן אקספרס, דיינרס ועוד במקומות רבים לא מקבלים אותם ולכן אינם מומלצים.
אז כמה בדיוק משלמים עמלות ומתי?יש עמלות משיכה מכספומטים ATM, וישנם עמלות על גיהוץ הכרטיס בחו"ל.
כמו כן יש את עמלת ההמרה שזו העמלה הגבוה יותר. אם אתם מושכים בדולר או יורו יהיה רק המרה אחת לחשבון השקלי.אם אתם מושכים מטבע זר, כגון: אתם מושכים כסף בארגנטינה (מטבע פזו). תהיה המרה מפזו לדולר ואז מדולר לשקל.אפשר לחסוך את כפל ההמרות ע"י פתיחת חשבון דולרי בחשבון הבנק שלך ואז יהיה רק המרה אחת. כמובן שברגע שתפתחו חשבון מט"ח בחשבונכם ותעבירו אליו כסף אז שם בפעולה הזו תהיה עמלה המרה. אבל זה יהיה חד פעמי.
הפרשי השערים בין מטבע מקומי לדולר ואז מדולר לשקל הוא כמופיע באותו יום.לבדיקה של הפרשי שער: לחצו כאן
בעת משיכת מזומנים בכספומט תשלמו על כל משיכה 3.75 דולר.כמו כן יש את עמלת ההמרה מהמטבע שמשכת לחשבון שלכם כמו שהוסבר למעלה.גובה העמלה במטבע השונה מדולר או יורו הוא בגובה של 1.75 % מגובה העסקה.
בעת משיכת מזומנים בכספומט תשלמו על כל משיכה 3.5 דולר.כמו כן יש את עמלת ההמרה מהמטבע שמשכת לחשבון שלכם כמו שהוסבר למעלה.גובה העמלה במטבע השונה מדולר או יורו הוא בגובה של 2.5 % מגובה העסקה.
להלן כמספר טיפים
לבקש הנחה מהבנק - אם אתם יוצאים לטיול ארוך ויש בחשבונכם סכום נכבד.כדאי לגשת לבנק ולדרוש הנחה בשערי ההמרה ובעמלות שישנם בעסקאות ומשיכות בחו"ל.
במקומות בטוחים כמו למשל במערב אירופה, ארה"ב, ניו זילנד ואוסטרליה כדאי מאוד לעשות הרבה מהעסקאות בגיהוץ הכרטיס ולא למשוך וכך לצמצם עמלות.
משיכות בסוכמים גבוהים - שמושכים כסף מכספומט רצוי למשוך סכומים גבוהים באזור ה 700 דולר ולא למשוך סכומים קטנים של 100-200 דולר כיוון שעל כל משיכה יש עמלה קבועה גם של הבנק שלכם וגם של הכספומט. למשל בתאילנד על כל משיכה הכספומט גובה 150 באט (18 ₪) והבנק שלכם עוד 3-4 דולר. כלומר סה"כ בסביבות 32 ₪ למשיכה לפני עמלות ההמרה.
קחו שני כרטיסים - אני ממליץ לקחת לטיול שני כרטיסי אשראי. אחד יהיה בארנק ואיתו תשמשו בעיקר, והשני יהיה בתרמיל הגדול מוסתר. כך שאם הכרטיס הראשי יבלע במכונה, ייגנב, יינזק או יאבד תהיה לכם אפשרות למשוך כסף ולהמשיך לטייל.
פיתחת חשבון בנק מקומי - לגבי אפשרות של פתחת חשבון בנק מקומי זה רעיון טוב בחלק מהמקומות בהם הליך פתיחת החשבון קלה. ובתנאי שאתם מתכננים טיול של מספר חודשים במקום.למשל בניו זילנד קל למדי לפתוח חשבון בנק ולקבל כרטיס אשראי, כך מצמצמים משמעותית את העמלות.
ספרים מדריכים ומפות מגוון ספרים ומפות על יעדים שונים ברחבי העולם, בעברית ובאנגלית. טרוול צ'ק זה כסף מבוטח שניתן בצ'קים. צריך לשמור במקום נפרד את מספרי הצ'קים ולעשות מעקב אלו צ'קים כבר נפדו.ניגשים לבנק או לדואר ורוכשים טרוול צ'קס עדיף בכפולות של 100 $.
מגוון ספרים ומפות על יעדים שונים ברחבי העולם, בעברית ובאנגלית.
הרעיון הוא שכל עוד לא חתמת עליו ומי שרוצה לפדות אותו לא מציג דרכון תואם, הצ'ק לא יכובד. כך שגם אם נגנבים לך הצ'קים האלו, הכסף מובטח. מתקשרים לחברה שהנפיקה את הצ'קים ומוסרים להם את מספרי הצ'קים שנגנבו ומקבלים את הכסף בחזרה או מקבלים צ'קים חלופיים לכל מקום בעולם שתרצה.
לטעמי זה מסורבל, וגם בהרבה מקומות משלמים עמלות על ההמרה שלהם בבנקים, סוכנויות או חלפנים. אתם תלויים במשרד ובשעות פתיחה שלו לעומת כספומט שאפשר גם ב 4 בבוקר למשוך כסף.
שיוצאים לטיול קצר באירופה וצריך עד 1000 דולר במזומן, אפשר לקחת כסף במזומן ולא להתעסק עם משיכות וכדומה.גם שיוצאים לטיול ארוך בדרום אמריקה או המזרח הרחוק, מומלץ לקחת 500-700 דולר מזומן שיספיק לשבוע – שבועיים הראשונים (תלוי במדינה).
כמובן שלא מומלץ לטייל עם אלפי דולרים בתרמיל. זה מסוכן מדי וגם כנראה שתהיו כל כך מודאגים שלא תיהנו בטיול...
במהלך הטיול רבים תוהים איך שומרים על הכסף ועל הדברים היקרים והחשובים כמו כרטיסי אשראי, כרטיסי טיסה (היום הם כבר אלקטרוניים), אייפון, דרכון ועוד.
מה עושים עם החפצים הנ"ל שהולכים לים ?מה עושים שיוצאים בערב לבילוי?בנסיעות ארוכות?
אתן לכם טיפים כאן על איך לשמור על החפצים היקרים והכסף במהלך הטיול.עשיתי 10 טיולים תרמילאים ארוכים בהם עשיתי מאות נסיעות ארוכות, והלכתי מאות פעמים לים או יצאתי בערב והשארתי את החפצים בחדר ומעולם לא חזרתי לחדר ומצאתי שגנבו לי דברים חשובים.
תהיו מסודרים וערניים
ביטוח נסיעות החל מ-1.70 $ ליום ביטוח נסיעות לחו"ל הזול והמקיף ביותר ליעדים שונים ברחבי העולם חשוב מאוד להיות מסודרים וערניים. תמיד לשים לב לתיק הקטן שלכם בו נמצא הכסף, הסלולארי והמצלמה. חשוב שתמיד התיק הקטן יהיה עליכם. גם אם אתם מניחים אותו על הרצפה למשל כאשר אתם יושבים בבית קפה, כדאי מאוד שאחד הרצועות יהיה מושחל לכם ברגל כך שאם גנב קטן ינסה להסיח את דעתכם ולגנוב את התיק אתם מיד תרגישו.
ביטוח נסיעות לחו"ל הזול והמקיף ביותר ליעדים שונים ברחבי העולם
אל תקלו ראש בזה. פגשתי עשרות מטיילים שרק סובבו את הראש וילד בוליבאני או הודו קטן הסתלק עם תיק שבו כל הכסף, הדרכון והמצלמה.
גניבת תיקים או תוכנם מתרחשים ב:
לכן אני ממליץ על טכניקת "ארנק הדמה", אולי תצחקו עליי, אבל זה עבד לי כמה פעמים. אתם כבר בבית מכינים ארנק קטן שבו מכניסים כסף ממדינות שונות. אני מכניס ערמת שטרות ממונגוליה שבסוף שווה בקושי 20 שקלים. כמו כן תורם לארנק 20-30 דולרים נוספים. מוסיף כרטיסי אשראי שפג תוקפם, כרטיסי חברות של כל מני מועדוני צרכנות שלא ממש מעניינים אותי וכך יוצא ארנק לתפארת.
שאני מגיע לחדר באכסניה, את הארנק, הדרכון והאייפון אני מסתיר במקומות טובים כמו מאחורי הניאגרה, מאחורי המראה, מעל התקרה האקוסטית עם ישנה כזו ועוד... ואת ארנק הדמה אני שם מתחת למזרון או לכרית.
במהלך הטיולים חזרתי לפחות 5 פעמים לחדר ולא מצאתי את הארנק הדמה. מה שאומר שגנב ביקר לי בחדר מכיוון שהוא די מהר מצא את ארנק הדמה, הוא הרגיש שהוא עשה את העבודה והסתלק מהחדר ולא המשיך לחפש ואולי היה מוצא את הדברים החשובים באמת. נראה לכם שזה הזוי? אני עובדה חיה שגם אחרי 3-4 שנים של טיול (נטו) מעולם לא נגנבו לי דברים חשובים. וכל מטייל רביעי שפגשתי חווה גניבה כלשהי.
לאלו שמטיילים לבד קשה יותר לשים לב לציוד שלהם. קופצים לשירותים, לקנות קולה, לברר על מספר אוטובוס וכו' ונאלצים להשאיר רק לשנייה את הציוד ללא שגחה מלאה.
לכן טיול בקבוצה או לפחות עם שותף אחד נוסף, מאפשר למטייל אחד להשאיר את הציוד בהשגחת המטייל השני וללכת לעשות דברים אחרים.
ההרגשה אחרי שכייסו אתכם, גנבו לכם תיק מהחדר או מחוף הים היא הרגשה נוראית שיכולה להרוס טיול או לפחות תקופה ממנו.
לכן כדאי לשמור על ערנות, ועל הכללים שכתבתי למעלה ולצלוח טיול שמתרכזים בהנאה שבו, בטרקים, באטרקציות ושאר ענייני טיול כייפים ולא איך משחזרים דרכון, איך משנוררים כסף ממטיילים אחרים כדי לשרוד את הימים הבאים עד שכסף יגיע מהארץ....
מחלת גבהים זו לא גזירה משמיים. יש דרכים למנוע אותה להתכנון אליה ואם זה קורה לכם אז לטפל בה נכון כדי שהטרק יעבור כחוויה טובה ולא רעה. מה התסמינים, איך להתמודד ועוד... בכתבה הבאה
קרא עוד
איך מחליטים לאן לטוס לטיול הגדול? דרום אמריקה או המזרח הרחוק? יש כאלו שמבחינתם זה ברור, זה חלום ילדות. אחרים מתלבטים ומחפשים תשובות מחברים וממטיילים ברשת האינטרנט.
חתונה נגמרה וחזרתם לשפיות. עכשיו הגיע הזמן לתכנן את החלק המהנה של החתונה... ירח הדבש! טיפים, ושלבים למציאת היעד לירח הדבש שלכם.
תשאלו אנשים שונים כמה עולה טיול בתאילנד ותמצאו הבדלים גדולים מאוד. עלות הטיול מושפעת מכמה גורמים ראשיים ועוד הרבה גורמים משניים. תלוי מאוד מי אתם ומה סגנון הטיול שאתם מתכננים. הכל על עלויות בתאילנד במאמר הבא
כחלק מהכנות לטיול תרמילאים ותכנונו, צריך גם לתת את הדעת על ציוד לטיול. הוצאות ציוד לטיול עשויות להגיע לסכומים גבוהים ולהשתוות לכרטיס הטיסה שנרכש באלפי שקלים. איך ניתן לצמצם עלויות אלו?
מה חשוב לדעת לפני שקונים כרטיס טיסה, היכן לקנות ואיך לבדוק האם הכרטיס המוצע מתאים לכם. למתי לכרטס את תאריך החזרה למטיילים טיול ארוך. מידע וטיפים בכתבה הבאה
מגוון מלונות עצום במחיר לכל כיס.
דואגים לביטוח מקסימלי בשבילך.
טיולים מכל סוג: משפחות, עומק תרבותי, אתגרי ועוד
כל סוגי הרכב, לכל סוגי הטיולים ובמחירים נמוכים.
מסלולים בעולם
טיול אחרי צבא? הנה כמה דברים שחובה להכניס למוצ'ילה
עולם הילדים- מה קראנו לפני שהייתה לנו מדינה?
העלאת תמונות לאינטרנט בזמן טיול בחו"ל
השכרת רכב בחו"ל – כמה טיפים מועילים
אפליקציות שימושיות לחו"ל
טיולי סקי, ממש לא לעשירים בלבד
מי מפחד לצאת לבד לטיול ?
קורס ספרדית לפני הטיול, האם כדאי ?
מצלמות דיגיטליות | טיפים לקניית מצלמה דיגיטלית
השכרת רכב בחו"ל