טיול אחרי צבא

אז סיימת סוף סוף את השירות הצבאי, שבמהלכו פינטזת, חלמת ותכננת את הטיול הגדול לחו"ל? הנה כמה טיפים שאספנו עבורך על ידי כמה מומחי טיולים שעברו בדיוק את המסלול הזה לא מזמן.

   
לכל אחד יש בראש את החופשה החלומית, הגדולה מהחיים, זו שתתקיים רק פעם אחת אבל תניב זיכרונות שילוו כמעט כל ארוחה ושיחה במשך עשרים שנה אחר כך. ה-טיול. אז אתה שנייה לפני המסע הזה, וכבר בטח כל הגוף שלך בתוך ענן של אדרנלין. למרות זאת קח שתי דקות לקרוא את הכתבה הזו, כי אספנו טיפים טובים ממטיילים שעשו את הטיול הזה לפניך, ויש להם כמה דברים להגיד לך, שבחיים לא היית חושב עליהם לבד.

   

  1. הסעיף הכי חשוב מכולם: ביטוח נסיעות לחו"ל. אנחנו יודעים, אתה לא רוצה להתעסק עם זה עכשיו. זה לא סקסי כמו להיכנס לאתר של טיול על איזה הר בצפון צ'ילה, להסתכל על התמונות המטריפות ולתכנן את הלילה הראשון לפרטי פרטים. אבל ביטוח נסיעות לחו"ל זה הדבר היחידי ששומר עליך, ותתפלא לשמוע, עוד לפני הטיול. מה? כן, שים לב:|
       
    לפני הטיול: אלף ואחד דברים יכולים לקרות לך לפני הטיול, שייאלצו אותך לוותר או לדחות את טיול החלומות שלך. ללא ביטוח נסיעות, מי יבטיח לך שכל כספך יוחזר לך? אהה, הבנת.
       
    במהלך הטיול: חוק מרפי אומר שכל מה שעלול להשתבש – אכן ישתבש. זה לא אומר חס וחלילה שתיקלע לתאונה קשה. לפעמים אפילו כאב בטן מטריד מצריך בירור רפואי, שלא לדבר על הבעיה של מטיילים רבים במדינות זרות – כאבי שיניים פתאומיים, כאבי גב קשים ועוד. כל הבעיות הרפואיות האלה מצריכות פנייה לרופא שיכולה להסתכם בסכום עתק ללא ביטוח רפואי, שמהווה חלק נכבד מביטוח הנסיעות. אם מגיעים למצב של אשפוז, הביטוח הוא ההבדל בין אשפוז בבית חולים ממשלתי ובין בית חולים פרטי. אם אתה מטייל במדינות כמו צפון ארצות הברית או במדינות המזרח, תאמין לנו – אתה לא רוצה להיות מאושפז בבית חולים ציבורי.
       
    עלות ביטוח הנסיעות היא שולית, בטח בהשוואה להיקף ההשקעה בטיול. לוותר על זה, זה כמו לצאת לטיול ג'יפים במדבר בלי טיפת דלק ולקוות שאיכשהו יהיה בסדר. זה עלול להיות בסדר, אבל עלול גם לא. למה לקחת סיכון ולהרוס לא רק את הטיול המדהים, אלא גם חלילה את בריאותך?
       
  2. בדקו את מזג האוויר בכל מקום אליו אתם מגיעים, בתקופה אליה אתם מגיעים, ובזמנים שונים. מטיילים רבים דוחפים בגדים חמים למקום שאמור להיות חם, אבל לא לוקחים בחשבון ש:
       
    אלף – אומנם במשך היום ארבעים מעלות חום במקום שאליו הם נוסעים, אך בלילה קור אימים.
    בית – הם אמורים לשהות באיזור הזה שלושה חודשים, אך לא לקחו בחשבון ששבועיים לפני שהם מתוכננים לעזוב מתחילים באיזור זה סופות חול, צונאמי ושאר צרות שקורות הרחק מאיתנו, אבל בזמנים קבועים.
       
    העצה הכי טובה שניתן לך היא, לדחוף למזוודה מעיל קל שמתקפל לריבוע קטנטן, וגם בגד ים. זה לא אמור לתפוס לך מקום כמעט בכלל, אבל זה כנראה יהפוך לך את הטיול להרבה יותר נעים.
       
  3. אינטרנט בחו"ל: במקומות רבים שאתה נוסע אליהם אין בכלל אינטרנט, כך שכל מה שאתה רוצה וצריך כדאי שתדפיס או תוריד לפלאפון שלך כבר בארץ. זה כולל גם מסלולים עתידיים בג'י פי אס, מפות מודפסות, מקורות מידע לגבי מקומות בהם אתה רוצה לבקר ועוד.
       
    התייעץ עם חברים שחזרו מחו"ל באילו נקודות יש כן אינטרנט (ובאיזה מחיר), כך שתכין תוכנית התקשרות עם אנשים המיועדת לשהות שלך באותן נקודות (בין אם זה עם חברים שמטיילים במקביל אליך, ובים אם אלה בני משפחה וחברים שנשארו בארץ ומחכים לשמוע ממך.
       
  4. חלק מחברות הטיסות מציעות לך – ללא תשלום נוסף – לבחור את המיקום שבו אתה רוצה לשבת במטוס, בעת הזמנת הטיסה און ליין. נצלו את ההטבה הזו ובחרו לשבת תמיד מקדימה. קרוב לדיילות, קרוב ליציאה, ויש יותר מקום לרגליים.
       
  5. בערים קטנות מסתתרות מסעדות מטריפות במחירים מקומיים, שאינן "מלכודות תיירים". נסו למצוא את המסעדות האלה על ידי תשאול של אנשים מקומיים ברחוב – מאחר ואם תשאלו את פקידי הקבלה בבית המלון הם יתנו לכם רק את שמות המסעדות שאיתם יש להם בארטר ועמלה. אותו כנ"ל לגבי חנויות בגדים:
       
    שאלו את הנשים המקומיות היכן הן רוכשות את הבגדים שלהן, ותגיעו לאיזורים וחנויות שלא הייתם מגיעים אליהם בשום דרך אחרת.
       
  6. הטיפ הבא ייראה אולי קצת מוזר: תפסיקו לצלם ותתחילו לחוות. אנשים רבים מדי חווים את הטיול דרך עדשת הסלפי, וזה פשוט בזבוז נוראי של טיול נהדר.
       
    אתם השקעתם והגעתם לכל מיני מקומות מדהימים, תנשמו אותם, טיילו בהם, תאכלו בהם – אל תעצרו כל שנייה כדי לעשות סלפי או כדי להעלות לרשת חברתית. זה גוזל זמן, וזה מצריך התעסקות שמסיטה אותך מההתמקדות במקום הנדיר והיפהפה שאתה נמצא בו עכשיו. עכשיו!

     

 

כתבות מעניינות