מדריך לנפאל

נפאל היא מדינה המושכת אליה כל שנה עשרות אלפי ישראלים הבאים לטייל בה. במדריך זה על נפאל נפרט כיצד לטייל בנפאל מרגע הנחיתה ובהמשך בתחבורה במדינה ובטרקים ואטרקציות שיש ברחבי נפאל.


למרות שנפאל מדינת עולם שלישי, מדינה נחשלת וענייה בכל זאת יחסית קל לטייל בה. המרחקים בין הערים התיירותיות, בין אטרקציות וטרקים בדרך כלל ינועו בין שעה ועד שמונה שעות. שבמונחים של חו"ל אלו זמנים קצרים. (במדינות רבות ישנן נסיעות של 20 שעות ואפילו 40 שעות בשביל להגיע ליעד מעניין)

  
רוב הנפאלים שתפגשו בדרך הם אנשים טובים ומקסימים, רובם דוברי אנגלית די טובה ולכן קל לתקשר איתם ולקבל מהם עזרה.

  

    

הגעה לנפאל

   
לנפאל מגיעים בד"כ בטיסה אלא אם אתם מגיעים מהודו ואפשר להגיע דרך הגבול המשותף בין הודו לנפאל.
טיסות מהארץ לא מגיעות ישירות לנפאל. ישנן טיסות דרך ירדן, קאטר, הודו, אוזביקסטן ועוד. בדרך כלל יהיו מספר קונקשיינים באמצע.

  
אם אתם מטיילים בסין, תאילנד ושאר האזורים במזרח הרחוק, ישנן טיסות לקטמנדו. המחירים ינועו החל מ- 250 דולר לכיוון  אחד, תלוי במדינת המוצא.

   

       

נחיתה בקטמנדו

   
שדה התעופה בקטמנדו די מיושן. לאחר הנחיתה בדרך כלל תמתינו בתור ארוך לקבלת ויזה. כדאי להצטייד בשתי תמונות פספורט. בכל מקרה יש שם עמדת צילום, אך נוח ומהיר יותר להגיע עם התמונות מראש. בזמן ההמתנה ממלאים טופס של ההגירה ובתורכם תשלמו על הויזה, תקבלו חותמת ותצאו לאסוף את התרמילים שלכם.

  
מחיר ויזה נע בין 15 דולר לשבועיים, דרך 30 דולר לחודש ו- 100 דולר ללמעלה מחודש ועד לשלושה חודשים.

    
ניתן לעשות ויזה לחודש ובמידת הצורך להאריך אותה בקטמנדו או פוקרה במשרדי ההגירה או דרך סוכנויות. אתם תשלמו את ההפרש, כך שאם אתם מתכננים בכל מקרה להישאר למעלה מחודש אז תחסכו לכם ריצות ותשלום על מוניות ותעשו כבר ויזה לעד שלושה חודשים..

  

   

לאן ממשיכים משדה התעופה בקטמנדו?

  
לאחר שתאספו את התרמילים שלכם, ותצאו מהטרמינל, ימתינו לכם עשרות נפאלים עם שלטים וקלסרים של כל מיני אכסניות ומלונות. הם יציעו לכם מונית חינם במידה ותבואו אליהם. לפעמים מדובר במלונות טובים, אך לעיתים קרובות המלונות נמצאים בחלקים מרוחקים מהטאמל וכל פעם שתרצו ללכת לסוכנויות במרכז הטאמל כגון סוויסה או שי, או ללכת לבקר או לאכול בבית חב"ד, תיאלצו ללכת 10-20 דקות או לקחת כל פעם ריקשה וזה בזבוז כסף.

   
מונית עולה כ- 300 רופי, למרות שבשדה התעופה הם יגידו לכם שזה pre paid או fix price והמחיר הוא 450 רופי. אפשר להתמקח על מחיר או ללכת למוניות המרוחקות ובקלות להשיג מונית ב- 300 רופי לטאמל.

   
תבקשו מהם להגיע למרכז הטאמל לאזור של בית חב"ד או למסעדת ה- Or2K. אם משום מה הם לא מכירים את המקומות, תבקשו להגיע ל- hotel Manang.

  
כשתגיעו לשם, אני ממליץ לחפש עצמאית מלון. באזור הטאמל יש אין ספור מלונות בכל הרמות והמחירים. החל מ- 150 רופי ועד 30 דולר לילה.
אם אתם בקבוצה מומלץ שחלק ישמרו על התיקים והיתר יעשו סבב מלונות על מנת למצוא מלון שהמיקום, האיכות והמחיר שלו הם לשביעות רצונכם. אם הגעתם לבד, גשו לבית חב"ד או לסוכנות שי או סוויסה, שימו את התיק שם וצאו לחפש אכסניה. רוב הסיכויים שבמקומות אלו יהיו הרבה ישראלים ותוכלו לקבל עוד המלצות על אכסניות טובות.

  

  

מלונות ואכסניות 

  
אכסניות טובות לא חסר. המחירים לזוג בחדר באכסניות המתאימות למטייל הישראלי ינועו בין 350 ועד 600 רופי. הזולים יותר עם מקלחת ושירותים משותפים בחוץ והיקרים יותר עם מקלחת ושירותים בתוך החדר.

  

האזורים הטובים בטאמל הם באזור בית חב"ד, באזור של סוויסה ובאזור של ה- Or2K, אך גם מקומות נוספים שנמצאים במרחק של עד 5 דקות הליכה מהמרכז הם בסדר.

   

להלן רשימת מלונות, אכסניות טובות במחירים סבירים:
Echo 2000, Back packer's lodge, Holy hotel, Down town hotel, Lucky Star hotel, Easy hotel

  
לכן אם ביציאה מהטרמינל יציעו לקחת אתכם לאחד המלונות הללו בתמורה למונית חינם, שווה לנסוע איתם. תדעו שאתם במרכז הטאמל ובמלונות טובים, מקסימום אחרי יום או יומיים תעברו למקום אחר שתמצאו.

   

   

סוכנויות טיולים ורכישת כרטיסים ואטרקציות

  
נכון שאנחנו הישראלים סובלים מתכונת ה"עדר". כולנו הולכים לאותם מקומות לפעמים בלי לבדוק. אבל במקרה של סוכנות סוויסה וסוכנות שי, התכונה הזו טובה.
ראשית, השירות שלהם מצוין, רמת האטרקציות והאוטובוסים סבירה בהחלט ביחס לנפאל ולייתר הסוכנויות, ולא פחות חשוב המחיר הוגן. מבדיקה שלי, המחירים שלהם משמעותית זולים מסוכנויות אחרות. לדוגמא חיפשתי כרטיסי טיסה לכפר לוקלה הלוך ושוב לתחילת טרק האוורסט בייס קמפ. בדקתי במספר מקומות והמחירים נעו סביב 250 דולר. אצל סוויסה העלות היתה 185 דולר ואצל סוכנות שי - 175 דולר.

  

דבר נוסף הוא היכולת להתלונן. במידה ורכשתם משהו מהם ולא הייתם מרוצים כיוון שהפורטר עשה לכם בעיות, האוטובוס נתקע וכו', אם התלונה מוצדקת הם מקשיבים ולעיתים קרובות מחזירים כסף או נותנים זיכוי ברכישת הדבר הבא. דבר זה לא מובן מאליו בסוכנויות אחרות.

  

  

מה סדר הטיול בנפאל ? איך עושים טרקים ואטרקציות ?

  
שתי הערים המרכזיות בנפאל הן:
- הבירה קטמנדו הממוקמת בעמק קטמנדו
- העיר פוקרה מערבית לקטמנדו מרחק 200 ק"מ בלבד (אך לוקח 7 שעות נסיעה)

 

בנוסף לזה ישנם את השמורות והאזורים בהם עושים טרקים והן:
- אזור הלאנגטאן צפונית לקטמנדו, שם עושים את טרק האגמים הקפואים וטרק הלנגטאן.
- אזור האוורסט צפונית מזרחית לקטמנדו, שם עושים את טרק האוורסט בייס קמפ וטרק הגוקיו.


* לשני אזורים אלו יוצאים מקטמנדו.

  
אזורים נוספים לטרקים הם באזור פוקרה. שמורת האנפורנה צפונית לפוקרה, שם ישנם את הטרקים הבאים: הסובב אנפורנה, הפון-היל, הג'ומסום, אנפורנה בייס קמפ ועוד...

    
הסדר לא באמת משנה. אפשר להתחיל באזור קטמנדו ואפשר להתחיל באזור פוקרה.
האטרקציות מתבצעות חלקן באזור קטמנדו, חלקן באזור פוקרה וחלקן בדרך שבין שתי הערים הללו.

   
למידע מקיף על אטרקציות בנפאל לחצו כאן.
למידע מקיף על הטרקים בננפאל לחצו כאן.

     

  

תחבורה ברחבי נפאל

  
המטייל הישראלי הממוצע שתקציבו מוגבל, מתנייד בנפאל באוטובוס תיירים. כרטיסים לנסיעות אלו אפשר לרכוש בסוכנויות השונות (סוויסה, שי ועוד)

  
למי שזמנו קצר ולא רוצה לבזבז שעות בנסיעות או שיש לו תקציב גדול יותר אפשר לקחת טיסות.
טיסה בין קטמנדו לפוקרה והפוך עולה בסביבות 70 דולר לכיוון.

  
טיסה ללוקלה לתחילת טרק האוורסט בייס קמפ עולה בסביבות 180 דולר לשני הכיוונים, עם כרטיס פתוח לחזור.
אוטובוס מקטמנדו לפוקרה והפוך עולה כ- 350 רופי (8.5 דולר).
אוטובוס לצ'יטואן לעיירה סוהרהה Souraha עולה כ- 350 רופי.

  

בתוך הערים אפשר להתנייד במוניות וריקשות. תתמקחו כיוון שהם מתחילים במחירים כפולים ואפילו יותר. תמיד תשאלו את בעל המלון או בסוכנות הנסיעות כמה אמור לעלות מונית או ריקשה למקום שאתם רוצים להגיע בעיר ואין הגיון לשלם רופי יותר.
   

 

כתבות על נפאל

סיפורי מסע על נפאל