מידע על מונגוליה

מונגוליה כוללת נופים מגוונים. גם אם רבים מאיתנו חושבים שמדובר במדבר קרח אחד גדול ומשמים.  אבל חוץ מאוכלוסיה מעניינת, פוגשים המון להקות של סוסים, גמלים ומקנה, ישנם נופים מדהימים של אגמים ענקיים, יערות ,הרים מושלגים, וקרחונים, כולל קרחון במדבר.

  
מונגוליה גובלת עם מעצמות הענק, רוסיה בצפון וסין בדרום.

   


             

מתי להגיע למונגוליה

      
מחוץ לעונה שורר במונגוליה קור מקפיא של מינוס 30 עד 40 מעלות.
בקיץ המונגולי שנמשך בין אמצע מאי לספטמבר מומלץ להגיע לטיול במונגוליה.

      

דרכי הגעה למוגוליה
       

טיסות  מגיעות למונגוליה ממדינות שונות. טיסות יומיות לסאול בירת דרום. טיסות יומיות יוצאות לבייג'ין, ומספר טיסות ביום גם למדינות שונות כגון, תאילנד, רוסיה, אוזבקיסטן ועוד.

   
אם אתם מטיילים בסין, קל מאוד להגיע מבייג'ין בירת סין לאולן באטאר, בירת מונגוליה.
דרך אחת היקרה יותר, לקחת את רכבת הטרנס סיבירית שעוברת מסין דרך מונגוליה ומסיימת ברוסיה. הנסיעה נמשכת יומיים ועולה בסביבות 1300 יואן  (כ- 700 ש"ח בערך).

  
אפשרות זולה יותר, בסכום מצטבר של 400 יואן (כ- 220 ש"ח) לעשות את הדרך באוטובוס לארליאן, עיירה על גבול סין-מונגוליה.משך הנסיעה באוטובוס שינה זה הוא 12 שעות, ומכיוון שמדובר באוטובוס שינה, הנסיעה קלה למדי. מגיעים ב- 6 בבוקר. שוכרים אכסניה ב- 40 יואן (20 ש"ח) עד ל- 6 בערב, ב- 9 בבוקר רוכשים כרטיסי רכבת במשרדים הממוקמים מול תחנת הרכבת. מדובר ברכבת שינה של 12 שעות עד לאולן באטר, בדרך יש עצירה של מספר שעות בעיירת הגבול מהצד המונגולי.

    

ויזה ואשרות

      

כשמגיעים לאולן באטר מקבלים אוטומטית ויזה ל- 30 יום, אבל חייבים ללכת למשרדי ההגירה ולהסדיר את ויזת היציאה Exit visa. משלמים 30 דולר ומקבלים אוטמטית 10 יום נוספים סה"כ 40 יום.  אם רוצים אפשר להאריך עד חודשיים סה"כ והמחיר של הוויזה לחודשיים מגיע לסכום של כ- 60 דולר.

     

איך מומלץ לטייל במונגוליה

    

דרך התניידות ברחבי מונגוליה היא בעיקר עם ג'יפים, או שמא תחליטו ללכת על טרמפים ותחבורה ציבורית, הרי שתשנו הרבה בשטח. אם אתם בטיול ג'יפים מאורגן, אפשר לארגן שכל ערב תגיעו לגרים של מקומיים ותשנו אצלם, אך מדובר בתשלום של 3-5 דולר לאדם, ולא תמיד זה נוח במיוחד אם אתם לפעמים ישנים עם המקומיים, הרבה אנשים בגר לא גדול במיוחד.

    
מונגוליה מידעהדרך הנוחה ביותר היא להיות מצויידים בשקי שינה ואוהלים.
במסגרת טיול ג'יפים, לפעמים החברה מביאה חלק משקי השינה, אבל בכל מקרה יש את הצ'אח (השוק השחור), שם תמצאו כל דבר. גם אוהלים, מזרנים ושקי שינה. המחירים לא גבוהים ותמיד תוכלו לנסות למכור את זה בחצי מחיר למטיילים הבאים.

התניידות ברחבי מונגוליה – ישנן מספר דרכים להתנייד במונגוליה.

    
הראשונה שהיא אומנם זולה מאוד אבל פחות נוחה היא בתחבורה ציבורית וטרמפים. מכיוון שהאוכלוסיה מדוללת במונגוליה, לא תמצאו הרבה טרמפים, ויש אזורים שיכול להיות שתתקעו ימים. לגבי תחבורה ציבורית היא אינה מסודרת, ומגיעה רק לאזורים הקרובים לבירה. לעומת זאת אין תחבורה ציבורית בדרום (מדבר גובי), ברוב המרכז, במערב ובצפון.
דרך אחרת, יקרה יותר, לשלב בין טיסות לג'יפים או תחבורה ציבורית שיפגשו אתכם היכן שתנחתו. טיסות של מספר פעמים שבוע יוצאות למערב, ולצפון.

    
הדרך הנוחה, הזולה והחווייתית ביותר היא השכרת ג'יפ, עם קבוצה של 4 עד 6 אנשים. ישנן מספר אופציות בהשכרת ג'יפ:  

   

  1. ג'יפ + נהג + דלק + מדריך – הכל כלול, אוכל, לינה, אפילו מבשלים לכם – עלות של 38 דולר לאדם ליום.
  2. ג'יפ + נהג + דלק – לינה ואוכל אליכם – עלות של 20 דולר לאדם ליום.
  3. ג'יפ + נהג – דלק, לינה ואוכל עליכם – עלות 38 דולר ליום לכולם.

   

כדאי להשכיר נהג ורכב במחיר של 38 דולר ליום לנהג ורכב. ואוכל ודלק עליכם, כך שהדלק יוצא 3 דולר לאדם ליום, ואוכל והוצאות נלוות זה עוד 5 דולר ליום. כלומר עלות כוללת לאדם ליום עומדת על כ- 15 דולר.


אם אתם לוקחים טיול עם ג'יפ לחודש שלם. עלות הטיול כולל הכל תהיה בסביבות 450 – 500 דולר לאדם. זה מאוד זול.

יש אפשרות לקחת נהג רכב + דלק ב- 18 דולר לאדם אבל זה לא משתלם כיוון שיש הרבה ימים שבהם לא נוסעים, יש טרקים, טיול גמלים או סתם נסיעות קצרות ואז יוצא שאתם משלמים כל יום באזור ה- 10 דולר דלק. אין סיבה !

   

אפשר ב- 35-40 דולר לאדם ליום לקחת רכב + נהג + דלק + מדריך שהינו טבח וזה כולל גם אוכל. כמו שציינתי זה לא משתלם.

  

לנו יצא כולל נהג ורכב, דלק ואוכל ואפילו הוצאות של השכרת סוסים וכניסה לפארקים סכום של 15 דולר ליום לאדם. בקבוצה של 6 אנשים.

    

עלויות של הטיול

    

 כפי שהסברתי בסעיף הקודם. אם תתאגדו 4 אנשים ומעלה. עם נהג + ג'יפ. כאשר הדלק עליכם, תתארגנו על שקי שינה, מזרנים ואוהלים ורוב הזמן תשנו בשטח (שזה כייף אדיר!!!). תגיעו לעלויות של 450 עד 500 דולר לחודש.

     
אם תלכו על אפשרות של נהג עם מדריך ושדואגים לכם להכול תגיעו לתקציב של 1000 -1200 דולר לחודש טיול.

      

         

אכסניות וסוכנויות במונגוליה

       

מונגוליה מידעהתארגנות לטיול ברחבי מונגוליה תעשה כבר באולן באטאר. יש מספר רב של אכסניות שגם מוציאות ג'יפים עם נהגים ומדריכים לטיולים באזורים שונים במונגוליה ותופרים לכם טיול ג'יפים לפי הזמן שעומד לרשותכם.

   
המוכרים והטובים מבינהם:
Idre's guesthouse
Golden gobi guesthouse
UB Guesthouse

   

אני התארחתי באכסניה של אידרה Idre’s Guesthouse  בית שקט, עם  5 חדרים, שרובם משמשים כחדרים משותפים עם 4 עד 8 מיטות. סלון ביתי ונעים, מטבח מאובזר... בקיצור תענוג לתרמילאים. הוא אומנם מרוחק 15 דקות הליכה מהמרכז אך במרחק 5 דקות הליכה מהשוק המקומי.

  
דרך אידרה הזמנתי אני וחמשת שותפיי לטיול במונגוליה את הג'יפ והנהג. והיה מעולה. קבלנו את הנהג צוכבאטאר. שמבין גם רוסית ולכן אם יש ביניכם  דוברי רוסית התקשורת תהיה קלה ומהירה.

    

חיסונים ובריאות

       

כדאי כמובן להתייעץ עם מרפאת מטיילים. תתקשרו לקופה אליה אתם שייכים ותבררו היכן מרפאת המטיילים לקבלת חיסונים הקרובה למקום מגוריכם.

   

       

מוקדים ואטרקציות מרכזיות במונגוליה

מונגוליה מחולקת לששה אזורים עיקריים מעניינים:

       
אולן באטאר וסביבותיה  - אזור עיר הבירה, מסביבה יש פסגות יפות ומערות הקדושות למונגולים ואפשר לעשות בהם טיולי יום. כמו כן, יש שמורות נוספות המרוחקות כשעתיים שלוש מאולן באטאר הבירה בהן יש הרים, יערות, נהרות ומרחבים מלאים בסוסים.

    

מדבר גובי בדרום  - מדבר ענק, בו ישנם מרחבים עצומים, הרים, דיונות הנמשכות לאורך של למעלה מ- 100 ק"מ ומתנשאות לגובה של מאות מטרים. קרחון באמצע המדבר שאפשר להלך עליו… תופעה מעניינת מאוד וכן בית קברות לדינוזאורים.
לאורך המדבר תצפו בגמלים ולהקות סוסים רבים, וכן במעט מקומיים מסקרנים.

      

המרכז -  משופע באגמים, נהרות, יערות, טרקים רגליים או עם סוסים. באזור זה נמצאת בירתו העתיקה של ג'ינג'יס חאן.

      
מערב - מרוחק כ- 2000 ק"מ מהבירה אולן באטאר, אבל שווה להגיע אליו. בצד הדרומי יותר יש אגמים מדהימים ביופיים למרגלות הרים מושלגים ויערות המגיעים בחלקם עד קו המים. אפשר לעשות מסלולי יום, לבקר בגרים של המקומיים המעטים שפזורים באזור ולדוג דגים באגם. בחלק הצפוני יש קרחון אדיר, עם הרים גבוהים מסביבו שאפשר לטפס אליהם. הליכה על הקרחון כייפית ומיוחדת רק תיזהרו לא להחליק…

     מידע על מונגוליה

הצפון - האגם הגדול ביותר במונגוליה, אגם חופסגול. יערות וחורשות אורנים מקיפים את האגם, הרבה כפרי נופש מסביב לאגם המשרים אווירה פסטורלית. אם תצפינו יותר לכיוון צפון מערב תגיעו לשבט הצ'טאן, הוא שבט איילי הצפון, אפשר להגיע בטרק של שלושה עד חמישה ימים, או עם סוסים או בג'יפ. לפגוש את אנשי השבט, לרכב על איילים וליהנות מהנופים שבדרך.


מזרח - אזור לא מתוייר במיוחד, ובגלל זה המפגש עם המקומיים מעניין. וחוץ מזה כולל בריכות, לגונות ומכתשים ליד הר געש כבוי ויפה.

         

מידע כללי

    

תקשורת – הקידומת של מונגוליה הינה 976. 54 ( מחייגים את מספר הגישה למרכזיה הבין לאומית (בזק, ברק, זהב , 012 ) – ואז את קידומת המדינה – קידומת העיר – והמספר המבוקש) .

    

שעון – הפרש שעות בין ישראל למונגוליה כשש שעות קדימה. במערב מונגוליה ההפרש הוא חמש שעות.

     

שגריריות – אין שגרירות ישראלית במונגוליה. השגרירות הישראלית בבייג'ין בסין מספקת שירותים לישראלים במונגוליה.
Tian ze lu 17 ,chaoyang,   Beijing, China.
 שעות קבלת קהל ימים ב-ו 9:00-12:00.
טלפון:(861)10-85320500
פקס:  (861)10-85320555
מייל: [email protected]

     

בתי חב"ד – אין קהילה יהודית במונגוליה ואין בתי חב"ד או שירותי דת.

     

שפה – בעיקר מונגולית, אך גם קצת רוסית וסינית.

     

מתח חשמל -  מתח החשמל במונגוליה הינו  220 וולט, 50 הרץ.

    

מספר תושבים – במונגוליה ישנם כ- 3 מיליון תושבים. מליון מהם גרים בבירה והיתר פזורים במדינה הגדולה פי 70 מישראל. כ 90 אחוזים מהם מונגולים והיתר מעוטים סינים, קאזחים, רוסים ועוד...

 

כתבות וסיפורי מסע על מונגוליה