יוון משלבת מראות, ריחות, טעמים והיסטוריה עשירה. חופשה ביוון יכולה לנוע בין טרקים עוצרי נשימה על האולימפוס (אתגר שמושך אליו מטפסים מכל העולם), סיורים היסטוריים בארץ מולדתם של אריסטו וסוקרטס, ביקור בקהילות היהודיות העתיקות (דוגמת הקהילה בסלוניקי) וכמובן נופש משכר על אחד מעשרות האיים הציוריים הסובבים אותה.
אתונה, עיר הבירה של יוון, היא עיר גדולה, סואנת ומעופשת במקצת - אך היופי שלה והטמפרמנט החם של אנשיה מעפיל על כל אלו ויוצר שילוב שקשה לעמוד בפניו. היא משתווה ויש שיאמרו אף עולה על רומא וירושלים בהיסטוריה העתיקה שלה, אך הצפיפות נוטה להסתיר את היופי והקסם שבה.
אתונה מהווה שילוב מעניין של מזרח ומערב, ישן עם חדש וקדמה מול מאפייני העולם השלישי. באתונה נמצאים מבנים ארכיאולוגיים ידועים (האקרופוליס לדוגמא) וכן מוזיאוני עתיקות מרתקים.
פלופוניסוס, חצי האי הדרומי של יוון, עשיר בהיסטוריה ומגוון מבחינת הנוף. באיזור זה של הרים חשופים ונופים צחיחים, תוכלו למצוא את אולימפיה העתיקה ואתרים נוספים. המנזרים של מטאורה במחוז תסאליה, הכלולים ברשימת נכסי העולם של האו"ם, הם מן המראות יוצאי הדופן ביותר ביבשת יוון. הם נבנו לתוך פסגות של סלע רך, כשמסביבם חורים כמו בגבינה, במטרה לספק לנזירים מקומות מפלט משפיכות הדמים בתקופת שקיעתה של האימפריה הביזאנטית בסוף המאה ה-14.
כרתים הוא הגדול ביותר באיי יוון. כאן היה מרכז התרבות המינואית, התרבות האירופית המתקדמת הראשונה שפרחה בשנים 2800-1450 לפני הספירה. ארמון קנוסוס, מחוץ לעיירה הגדולה ביותר בכרתים, איראקליו, הוא האתר המינואי היפה ביותר בכרתים.
את האיים של יוון ניתן לחלק לשש קבוצות עיקריות:
האיים הקיקלאדיים הם יוון מהגלויות: בתים לבנים בוהקים וכיפות כנסייה כחולות, על רקע של חופים זהובים הנושקים לים הטורקיזי.
מיקונוס הוא האי היקר ביותר והמתויר ביותר בכל יוון, עם חיי לילה מעודכנים וסצינת גייז מפורסמת בכל העולם. סנטוריני, הנקרא גם תירה, נחשב בעיני רבים לאי היווני היפה ביותר. אלפי תיירים באים בכל שנה כדי להביט בלוע הר הגעש המלא מי ים, שריד להתפרצות הגעשית הגדולה ביותר אי פעם, כך סוברים. בסיקינוס, באנאפי ובאיים הקטנים ממזרח לנאקסוס ניתן למצוא שלווה ולהימלט מהמוני התיירים.
האיים הדודקאנסיים פזורים לאורך החוף המערבי של טורקיה. רודוס הוא האי הגדול ביותר בקבוצת האייםעל יוון. איים פופולריים נוספים בקבוצה הם קוס, סימי ופאטמוס. באיים הלא-מתוירים ליפסי וטילוס יש חופים נהדרים וריקים מאדם, ואילו אגאתוניסי, קסטלוריזו וקאסוס הם איים טובים לחוות בהם את חיי האי המסורתיים. קאסוס הוא אי קטן וסלעי מדרום לקארפאתוס, ובו רק עצי אגס, זית ותאנה, בתים עם קירות אבן לא מסוידים, כבשים ועזים.
האיים היוניים הם משתרעים לאורך החוף המערבי של יוון. קורפו, עם הנוף המקסים של פרחי בר צבעוניים וברושים דקים המתרוממים מעל למטעי זיתים, נחשב על-ידי רבים לאי היפה מכל איי יוון. האיים בצפון-מזרח הים האגאי כוללת שבעה איים גדולים: סאמוס, חיוס, איקאריה, לסבוס, לימנוס, סאמותראקי, ותאסוס. רוב האיים האלה גדולים ובעלי אופי ייחודי.
האיים הספוראדיים- קבוצת איים הררית ומיוערת בה ארבעה איים מיושבים ורובם מתוירים מאוד ויקרים.
איי המפרץ הסארוני- חמשת האיים במפרץ הסארוני הם הקרובים מכולם לאתונה, וסאלאמיס הוא למעשה פרבר של הבירה. אבל כולם מתוירים מאוד ויקרים.
הרי פינדוס של יוון המיוערים באפירוס, בפלפוניסוס ובדרום-מערב כרתים הם מהאזורים הטובים ביותר לטרקים. פני המים השקטים והמלטמי (הרוחות הצפוניות) בים האגאי מספקים תנאים מצוינים לגלישה, וזהו ספורט המים הפופולרי ביותר של יוון.
צלילה עם מסיכה ושנורקל אמנם נעימה בכל מקום לאורך החוף, אבל צלילת עומק עם בלוני חמצן אסורה באופן עצמאי ומותרת רק בחסותם של מועדוני הצלילה, במטרה להגן על העתיקות מתחת למים מפני גנבים. יוון היא אחד המקומות הזולים ביותר באירופה לסקי, ויש כאן כעשרים אתרי סקי שמהווים חלופה זולה לאתרים הסטייליסטיים שבאלפים. האתר המפותח ביותר נמצא בהר פארנאסוס ליד דלפי.
פעילויות של יוון
שטחה ההררי של יוון מושלם לטרקים. באזורים הכפריים עוברים שבילי חמורים ועזים, ודרכים ביזאנטיות מרוצפות אבנים מקשרות בין רוב הכפרים. חלק מן השבילים האלפיניים אמנם אינם שמורים היטב, אבל רוב הדרכים הפופולריות מתוחזקות.
מתי להגיע על יוון?
האביב והסתיו של יוון הן העונות הטובות ביותר לבקר ביוון. בחורף סגורים אתרים רבים מחוץ לערים הגדולות, ושירותי התיירות נמים את תנומת החורף מסוף נובמבר עד תחילת אפריל. התנאים מצוינים בין חג הפסחא לבין אמצע יוני, כשמזג האוויר נעים וחמים ברוב המקומות, אבל לא חם מדי; החופים והאתרים העתיקים לא צפופים
הגעה על יוון
על יוון אפשר להגיע דרך 16 נמלי תעופה בינלאומיים וקשרי תעופה עם כל העולם. מספר כבישים מקשרים את יוון עם טורקיה, בולגריה, אלבניה ומקדוניה, ויש גם רכבות ממקדוניה לטורקיה. מעבורות מפליגות על יוון מהערים האיטלקיות ברינדיזי, בארי ואוטראנטו, מנמלים בצד הטורקי של הים האגאי וכן מישראל ומקפריסין
תחבורה של יוון
טיסות הפנים של חברת התעופה אולימפיק מקשרות בין הערים ביוון לבין איים רבים בתעריף שהוא בסביבות פי שלושה מתעריף המעבורת. האוטובוסים הם אמצעי התחבורה הציבורי הפופולרי ביותר, כיוון שרשת הרכבות מוגבלת ליבשת בלבד. ניתן גם לרכוב על אופניים ביוון, אבל תזדקקו לשרירי רגליים חזקים כדי להתגבר על פני השטח ההרריים. רשת מעבורות נרחבת מקשרת את היבשת עם האיים.
מידע שימוש על יוון
שפה: יוונית
ויזות: לאזרחי ישראל אין צורך בוויזה לביקור עד שלושה חודשים ביוון
בריאות: היזהרו מכוויות שמש. קודאין, תרופה נפוצה נגד כאבי ראש, אסורה לשימוש ביוון -שעון: השעה ביוון זהה לזו בישראל
חשמל: 220 וולט, 50 הרץ
מטבע: אירו (בעבר: דראכמה)